Mysig vintertur
En båttur på vårvintern kan vara magisk. Ännu bättre blir den om man förbereder en varm soppa i termos och tar med ut. 👌 För att höja mysfaktorn ytterligare - ta med torr ved och tänd en eld.
Passa på att njuta av stillheten så här års.
Gulaschsoppa på högrev
- ja, den smakar minst lika gott efter en båttur som efter skidåkning 😋
Ingredienser
4 portioner
600 g högrev
4 schalottenlökar
3 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
2 tsk hela kumminfrön (eller 1 tsk malen spiskummin)
2 msk olja
4 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
6 medelstora potatisar
4 msk tomatpuré
salt
peppar
Till servering
2 dl yoghurt eller gräddfil
färsk timjan
Gör så här:
Skär köttet i ca 4 cm stora bitar.
Skala löken och skär i grova bitar. Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i bitar. Dela, ta bort kärnorna och finhacka chilin. Mortla kumminen.
Bryn köttet i oljan i en stor gryta. När köttet fått fin färg lägg ner lök, pressad vitlök och chili och fräs tills löken är genomskinlig.
Tillsätt hälften av paprikan och stek i ca 5 minuter utan omrörning. Tillsätt kummin, paprikapulver, kalvfond och vatten. Låt sjuda under lock i ca 1 1/2 timme.
Skala och skär potatisen i bitar, ca 3 cm stora. Tillsätt potatis, tomatpuré och resten av paprikan. Rör om och låt sjuda i ca 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med bröd och yoghurt eller gräddfil och krydda med färsk timjan.